Manners4Minors 2 - Amazing

Πατήστε στον τίτλο του κάθε κεφαλαίου για να σας ανοίξει την περιγραφή του κεφαλαίου αυτού.

Το να δανείζομαι κάτι χωρίς της άδεια αυτού που το έχει ή το να το κλέβω αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα. Τα παιδιά θέλουν να έχουν κάτι που ανήκει σε κάποιο άλλο παιδί επειδή τους άρεσε και αυτοί δεν το έχουν. Τότε το παιδί πολύ ήσυχα ενώ κανένας δεν τον βλέπει παίρνει αυτό που του άρεσε και το βάζει στην βαλίτσα του και στη συνέχεια αρνείται ότι γνωρίζει που είναι. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι το να δανείζονται κάτι χωρίς να παίρνουν άδεια από αυτόν που το έχει είναι το ίδιο με την κλοπή. Θα συνειδητοποιήσουν ότι το να κλέψουν κάτι είναι κακός τρόπος και μπορεί να χάσουν και τους φίλους τους.

Αυτό το μάθημα διδάσκει στα παιδιά τη σημαντικότητα του να είναι ευγενικοί καλεσμένοι. Τα παιδιά πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά όταν είναι καλεσμένα στο σπίτι κάποιου φίλου τους ενώ είναι μακριά από τη μαμά και το μπαμπά, έτσι ώστε να τα καλέσουν ξανά για επίσκεψη. Θα τα οδηγήσουμε να μάθουν τι απαιτείται από αυτά όταν είναι καλεσμένα σε ένα χώρο έτσι όλοι να είναι ευχαριστημένοι με την επίσκεψη τους. Θα εξηγήσουμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι καθώς φεύγουν να πουν: << Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, πέρασα πολύ όμορφα>>.

Αυτό το μάθημα βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τις συνέπειες της μελαγχολίας και του μουτρώματος και τα αποτελέσματα που έχουν στους γύρους τους. Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι το να μουτρώνουν, να μην μιλούν σε κανένα, να κλείνουν τα αυτιά τους να μην ακούνε και να μελαγχολούν δεν θα τα βοηθήσει καθόλου αλλά πόσο μάλλον αυτό θα θυμώσει τους γύρω τους και θα τα αγνοούν.

Ο σκοπός αυτού του μαθήματος είναι τα παιδιά να μπορούν να αναγνωρίσουν την έννοια του ξένου και πώς να συμπεριφέρονται σε ένα ξένο ή πώς να αμυνθούν. Τα παιδιά θα αντιληφθούν ότι δεν είναι όλοι οι ξένοι καλοί. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δεν πρέπει να πάνε κάπου με ένα άγνωστο.

Τα παιδιά θα μάθουν ότι δεν είναι σωστό να μιλούμε άσχημα με κακά λόγια ή με βρισιές. Δεν είναι σωστό να αποκαλούμαι κάποιον χρησιμοποιώντας λέξεις από μέρη του σώματος ή να δίνουμε κάποια ψευδώνυμα με βάση αυτό όπως για να παράδειγμα το να λέμε κάποιον είσαι κακά, είσαι πιπί, είσαι σκατένιος.

Ο σκοπός του μαθήματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό πρέπει να το αποδεχόμαστε. Τα παιδιά θα αντιληφθούν ότι καθημερινά συναντούν άτομα που είναι διαφορετικά από τα ίδια. Τα παιδιά θα αντιληφθούν ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν σωματικές αναπηρίες και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτά με κατάλληλο τρόπο. Τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι δεν είναι καθόλου σωστό να κοροϊδεύουμε ή να πειράζουμε άτομα που είναι διαφορετικά. Τα παιδιά θα αντιληφθούν ότι άτομα διαφορετικών χωρών δεν μοιάζουν πάντα εξωτερικά και δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε ότι είναι διαφορετικό από εμάς.

Τα παιδιά θα κατανοήσουν το λόγο που δεν έχουμε τα χρήματα για κάποια πράγματα. Θα εξηγήσουμε την έννοια του μισθού των γονιών αλλά και των εξόδων ενός σπιτιού. Οι γονείς για την εργασία τους πληρώνονται κάποια χρήματα αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να πληρώσουν με αυτά τα χρήματα. Αρκετές φορές δεν είναι καν αρκετά για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις ενός σπιτιού. Με το τέλος του μαθήματος τα παιδιά θα είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί μερικές φορές οι γονείς λένε όχι στα αιτήματα τους να αγοράσουν κάποια πράγματα. Τα παιδιά θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ του θέλω και χρειάζομαι και πόσο σημαντικό είναι. Τα παιδιά θα κάνουν εξάσκηση την υπομονή τους για να αντιδρούν με ένα θετικό τρόπο.

Αυτό το μάθημα θα διδάξει στα παιδιά να μιλούν με ασφάλεια στο τηλέφωνο, να δίνουν μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες και να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Θα μάθουν επίσης να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο με ασφάλεια και  να μην στέλνουν φωτογραφίες ή να κατεβάζουν διάφορα παιγνίδια που μπορεί να είναι επιβλαβή για αυτά.

Αυτό το μάθημα έχει να κάνει με κατάλληλη συμπεριφορά για να μπορούμε να είμαστε αρεστοί στους φίλους μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό διαλέγοντας λέξεις προσεκτικά, χωρίς να κάνουμε πειράγματα, χωρίς να κλέβουμε, χωρίς να αποκαλούμε τους άλλους με ψευδώνυμα ή να ψιθυρίζουμε πίσω από τη πλάτη των άλλων. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να συμπεριφερόμαστε κατάλληλα, να δείχνουμε σεβασμό και να είμαστε άτομα που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος.

Ο σκοπός του μαθήματος αυτού είναι τα παιδιά να μπορούν να αναγνωρίσουν μια συμπεριφορά εκφοβισμού. Θα μιλήσουμε για φυσικό αλλά και συναισθηματικό εκφοβισμό και τις συνέπειες τους.  Θα οπλίσουμε τα παιδιά με 3 βήματα αντίδρασης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού. Τα παιδιά θα πρέπει να  φανούνε γενναία έστω και αν δεν το αισθάνονται και να πούνε δυνατά και καθαρά τοποθετώντας το χέρι τους μπροστά τους σαν σημάδι του στοπ: Σταμάτησε τώρα και μην το κάνεις ποτέ ξανά αυτό και να απομακρυνθούν.

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να κατανοείς και να συμμερίζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου μελετώντας και την άλλη άποψη, εκτός από τη δική σου. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν πριν να αντιδρούν σε κάτι και να βάζουν τη θέση τους στη θέση του άλλου ατόμου που συζητούν ή διαφωνούν.

Αυτό το μάθημα έχει να κάνει με τις δεξιότητες ασφάλειας που πρέπει να έχει ένα παιδί. Επικεντρώνεται ειδικά σε δεξιότητες που πρέπει να έχει το παιδί εάν χαθεί. Το Manners4Minors θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να χειρίζονται το φόβο και τον πανικό τους και να εξοπλιστούν με την ικανότητα να σκέφτονται προσεκτικά και ήρεμα, ένα σαφές σχέδιο δράσης για να αισθανθούν ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Αυτό το μάθημα έχει να κάνει με την κατάλληλη συμπεριφορά όταν είμαστε καλεσμένοι σε ένα χώρο ή είμαστε οι οικοδεσπότες ενός πάρτι. Έστω και αν τα παιδιά έχουν διδαχθεί καλούς τρόπους δυσκολεύονται να τους θυμούνται όταν είναι ενθουσιασμένα. Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος αρκετές φορές που κάνουν τους γονείς τους να νιώθουν αμήχανα διότι δρουν παρορμητικά. Θα διδάξουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται όταν είναι καλεσμένοι ή όταν τα ίδια έχουν ένα πάρτι και τι εντυπώσεις θα αφήσουν εάν δεν συμπεριφέρονται κατάλληλα.

Αυτό τα μάθημα θα διδάξει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να οργανώνουν το χρόνο τους και να ετοιμάζονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πολλοί ενήλικες εύχονταν να είχαν πιο πολλές οργανωτικές ικανότητες. Αυτό εξαρτάται από το χαρακτήρα του καθενός αλλά είναι και μια δεξιότητα που μπορείς να διδαχθείς. Εάν τα παιδιά μάθουν να ετοιμάζουν ότι χρειάζονται από το βράδυ δεν θα ξεχνάνε τα πράγματα τους και δεν θα καθυστερούν στο σχολείο επειδή ψάχνουν το πρωί τα πράγματα τους και δεν τα βρίσκουν. Αν τα παιδιά μάθουν να είναι οργανωμένα θα είναι πιο ήρεμα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τα παιδιά δεν μπορούν συχνά να κατανοήσουν πότε μπορούν μόνα τους να λύσουν τις διαφορές τους και πότε πρέπει να ενημερώσουν ένα ενήλικα για να επέμβει στη διαφωνία τους. Συχνά όταν υπάρχει μια διαφωνία τα παιδιά τρέχουν αμέσως στον ενήλικα για να παραπονεθούν και να απαιτήσουν άμεση λύση του προβλήματος τους. Θα μάθουμε στα παιδιά ενθαρρύνοντας τα να λύνουν μόνα τους προβλήματα  διαφωνίας που έρχονται αντιμέτωπα.

Αρκετά παιδιά είναι πολύ ανυπόμονα και όταν λένε κάτι θέλουν να γίνεται αμέσως. Σε αυτό το μάθημα θα διδάξουμε στα παιδιά ότι δεν μπορούμε να έχουμε ότι χρειαζόμαστε ή ότι θέλουμε αμέσως. Το να περιμένουμε είναι μια δεξιότητα που πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν.

Οι καυγάδες και ο ανταγωνισμός είναι ένα πραγματικά άσχημο πρόβλημα ιδιαίτερα μεταξύ των αδερφιών και των φίλων. Ο ανταγωνισμός αρκετές φορές κάνει τα άτομα να μπλέξουν σε καυγάδες. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αδερφιών αρκετές φορές κάνει του γονείς να θυμώνουν και να αισθάνονται άσχημα. Ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα αλλά μπορεί να διαχειριστεί.

Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι όλος ο ελεύθερος τους χρόνος δεν πρέπει να είναι μπροστά από μια οθόνη. Αυτή η οθόνη μπορεί να είναι η τηλεόραση, το τάμπλετ, το κινητό, ο υπολογιστής, το Nintendo, το PlayStation. Τα παιδιά θα κατανοήσουν τους κίνδυνους που επιφέρει, εάν συνεχώς είναι μπροστά από μια οθόνη στον ελεύθερο τους χρόνο.