Τι είναι το Manners4Minors

Το Manners4Minors είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων για μαθητές προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Το Manners4Minors είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η κοινωνική και συναισθηματική υγεία είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την εποχή μας. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να νιώθουν κοινωνικά και συναισθηματικά υγιείς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αρμονικά και να είναι χαρούμενα. Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει τους γονείς καθώς και τα ίδια τα παιδιά, μιας και η κοινωνικοποίηση του παιδιού θα φέρει το παιδί αντιμέτωπο με διάφορες καταστάσεις, μέσα από τις οποίες το παιδί θα πρέπει να διαχειριστεί και να ανταπεξέλθει. Το Manners4Minors ωθεί τα παιδιά στο να δεχτούν τη σημασία της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς και να γίνουν παιδιά συναισθηματικά πιο δυνατά. Το Manners4Minors βοηθά τα παιδιά να γίνουν άτομα τα οποία οι άλλοι θα θέλουν να συναναστρέφονται, να παίζουν και να είναι γύρω τους.

Το Manners4Minors είναι ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει την ζωή και θα επηρεάσει πολλά παιδιά. Θα επηρεάσει την ικανότητα τους να γίνουν αποτελεσματικοί πολίτες και μελλοντικοί ηγέτες. Στο Manners4Minors συζητούμε συναισθηματικά, κοινωνικά, προσωπικά και σχολικά θέματα. Το Manners4Minors καλύπτει 80 θέματα/κεφάλαια σε 4 ενότητες και καθορίζει ένα υγιές σύστημα αξιών του παιδιού.

Τι κερδίζει ένα παιδί που παρακολουθεί το Manners4Minors

Το παιδί ενδυναμώνει...

διαπροσωπικες δεξιοτητες
100%
συναισθηματικη νοημοσυνη
100%
Ψυχικη Ανθεκτικοτητα
100%
Αυτοεκτιμηση
100%
αυτοπεποιθηση
100%
Ενσυναισθηση
100%

Το παιδί μαθαίνει να…

  υπερασπίζεται τον εαυτό του

  επιλύει συγκρούσεις

  διαχειρίζεται τον θυμό του

  λαμβάνει σωστές αποφάσεις

  εξωτερικεύει τα συναισθήματα του

  ακολουθεί κανόνες

Όλα τα οφέλη μένουν στο παιδί μετά το τέλος της εκπαίδευσής του, όσα χρόνια και αν περάσουν