Τι είναι το Manners4Minors

Το Manners4Minors είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα Σωστής Κοινωνικής Συμπεριφοράς και Καλών Τρόπων για μαθητές Δημοτικού. Ξεκίνησε το 2007 και υλοποιείται σε πάνω από 50 κέντρα παγκοσμίως.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να αισθάνονται την αγάπη και την αποδοχή και ότι η συμπεριφορά και οι τρόποι τους είναι αρεστοί από γονιούς, δασκάλους, φίλους, κλπ. Αυτό στηρίζεται στην ανάγκη του παιδιού να γίνει αποδεκτό. Με βάση την έννοια της αποδεκτικότητας, το Manners4Minors ωθεί τα παιδιά στο να δεχτούν τη σημασία της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς και των καλών τρόπων, δημιουργώντας παιδιά τα οποία οι άλλοι θα θέλουν να συναναστρέφονται, να παίζουν και να είναι γύρω τους.

Το Manners4Minors είναι ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει την ζωή και θα επηρεάσει πολλά παιδιά. Θα επηρεάσει την ικανότητα τους να γίνουν αποτελεσματικοί πολίτες και μελλοντικοί ηγέτες. Στο Manners4Minors συζητούμε συναισθηματικά, κοινωνικά, προσωπικά και σχολικά θέματα. Το Manners4Minors καλύπτει 80 θέματα/κεφάλαια σε 4 ενότητες και καθορίζει ένα υγιές σύστημα αξιών του παιδιού.

Τι κερδίζει ένα παιδί που παρακολουθεί το Manners4Minors

Τα παιδιά θα έχουν...

Καλοσυνη
100%
Σεβασμο
100%
Αυτοεκτιμηση
100%
Συμπονια
100%
Ενσυναισθηση
100%

Τα παιδιά μαθαίνουν…

να λαμβάνουν υπόψη τα άλλα άτομα γύρω τους

να είναι πρόθυμοι έτσι ώστε οι γύρω τους να είναι ευχαριστημένοι

να κάνουν έξυπνες και ώριμες επιλογές

να σκέφτονται πριν δράσουν

να αναπτύσσουν τη συνείδησή τους

Καλοσύνη: Το παιδί μαθαίνει να νοιάζεται για τους άλλους χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

Σεβασμός: Το παιδί μαθαίνει να εκτιμά χωρίς να του επιβάλλεται. Το παιδί μαθαίνει να αγαπά και να σέβεται την οικογένεια του. Αν το παιδί μάθει να σέβεται τότε ακολουθεί η υπακοή. Το παιδί μαθαίνει να σέβεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Το παιδί μαθαίνει να σέβεται την ιδιοκτησία των συνανθρώπων του.

Αυτοεκτίμηση: Το παιδί μαθαίνει να ελέγχει καταστάσεις απογοήτευσης. Το παιδί μαθαίνει να εκτιμά τον εαυτό του και τις δυνατότητες του. Σε περίπτωση αποτυχίας μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του και να προσπαθεί περισσότερο την επόμενη φορά. Μαθαίνει να ελέγχει την μελαγχολία του και να την αντιμετωπίζει.

Συμπόνια: Το παιδί μαθαίνει να συμμερίζεται και να συναισθάνεται μια κατάσταση που βρίσκεται κάποιος και να προσπαθεί να βοηθήσει. Το παιδί μαθαίνει να αντιμετωπίζει τον εκφοβισμό και βοηθά άτομα που δέχονται εκφοβισμό.

Ενσυναίσθηση: Το παιδί μαθαίνει να κατανοεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου μελετώντας και την άλλη άποψη, και όχι μόνο τη δική του. Το παιδί μαθαίνει να βάζει τη θέση του στη θέση του άλλου ατόμου που συζητούν ή διαφωνούν.

Ακολουθία κανόνων: Το παιδί μαθαίνει την έννοια των κανόνων και γιατί πρέπει να ακολουθούνται για να λειτουργεί η ζωή ομαλά. Το παιδί μαθαίνει να περιμένει όταν ζητά κάτι και να κάνει υπομονή. Κατανοεί ότι όλα δεν περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του και αποβάλλει την εγωιστική συμπεριφορά.

Ευγενείς τρόποι: Το παιδί μαθαίνει να έχει μια ευγενή συμπεριφορά και να μην μιλά άσχημα. Κατανοεί ότι εάν χρησιμοποιεί τους τρόπους του θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα λένε όλοι πόσο καλό παιδί είναι. Το παιδί μαθαίνει να ευχαριστεί για την φιλοξενία και για το τι του προσφέρεται. Το παιδί μαθαίνει να συμπεριφέρεται με σωστό τρόπο στο τραπέζι. Το παιδί μαθαίνει να απολογείται, να παραδέχεται το λάθος του, να λέει την αλήθεια και να είναι υπεύθυνο. Το παιδί μαθαίνει να νοιάζεται και να μοιράζεται. Το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τον θυμό του και να μην είναι αυταρχικός. Το παιδί μαθαίνει να χαιρετά και να συστήνεται.

Κατανόηση κινδύνων: Το παιδί αποκτά δεξιότητες ασφάλειας και μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό του με την απομάκρυνση του από διάφορους αγνώστους. Το παιδί μαθαίνει να μην κρατά κακά μυστικά. Το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές με ασφάλεια.

Όλα τα οφέλη μένουν στο παιδί μετά το τέλος της εκπαίδευσής του, όσα χρόνια και αν περάσουν