Τρόπος διδασκαλίας

Το μάθημα στην τάξη είναι διαδραστικό και βιωματικό. Η κάθε συνάντηση επικεντρώνεται σε μια έννοια. Το μάθημα περιλαμβάνει:

επεξήγηση της έννοιας μέσω συζήτησης

ενδυνάμωση της αντίληψης της έννοιας με χρήση των 4 μαριονεττών / χαρακτήρων με υπόδηση ρόλων

ομαδικές ασκήσεις

ατομικές εργασίες (οι μαθητές κάνουν στο τέλος του μαθήματος μέσα στην τάξη τις εργασίες τους, έτσι δεν έχουν να κάνουν κάτι στο σπίτι)

Με την εκπαίδευση στο Manners4Minors γίνεται κατανόηση διαφόρων κοινωνικών θεμάτων. Με το να είναι καλά πληροφορημένα και εκπαιδευμένα τα παιδιά, μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Στο μάθημα γίνεται χρήση 4 μαριονετών/χαρακτήρων (puppets) από την εκπαιδεύτρια. Γνωρίστε τους πιο κάτω!

Princess Penny
Γεια σας φίλοι μου. Έχω πολύ καλές κοινωνικές δεξιότητες και μπορώ να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου. Έχω πολύ καλούς φίλους που με αγαπούν.
Caring Kurt
Ω φίλοι μου γεια σας! Και εγώ ελέγχω τα συναισθήματα μου και διαχειρίζομαι σωστά καταστάσεις. Μου αρέσει να κάνω φίλους και να με καλούν στο σπίτι τους.
Boastful Betty
Είμαι πολύ αυταρχική. Μου αρέσει να καυχιέμαι πολύ και θέλω να είμαι η αρχηγός σε όλα. Δεν ελέγχω τα συναισθήματα μου και δεν έχω καλές κοινωνικές δεξιότητες.
Rodney Rude
Είμαι νταής και κακός. Θεωρώ ότι είναι εντάξει να είμαι αγενής. Δεν έχω καλούς φίλους. Δεν ξέρω τι είναι οι κοινωνικές δεξιότητες και ο έλεγχος των συναισθημάτων.

Με βάση τους 4 χαρακτήρες γίνεται βιωματική αναπαράσταση διαφόρων κοινωνικών καταστάσεων και γίνεται επεξήγηση των συναισθημάτων που αναπτύσσονται και πως αυτά διαχειρίζονται πιο σωστά

Princess Penny

Caring Kurt

Boastful Betty

Rodney Rude

Το Manners4Minors μπορούν τα παιδιά να το παρακολουθήσουν είτε στην προσχολική ηλικία είτε στο Δημοτικό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μόνο 2 ακαδημαϊκές χρονιές. Τα μαθήματα διαρκούν μια ώρα και γίνονται μια φορά την βδομάδα. Δείτε τα δυο επίπεδα πιο κάτω. Πατήστε στην κάθε ενότητα για να δείτε το θεματολόγιο της. Το Manners4Minors είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Manners4Minors 1

Awesome: Σεπτέμβριος – Ιανουάριος (5 μήνες)

Wonderful: Φεβρουάριος – Ιούνιος (5 μήνες)

Manners4Minors 2

Amazing: Σεπτέμβριος – Ιανουάριος (5 μήνες)

Inspiring: Φεβρουάριος – Ιούνιος (5 μήνες)

Δυο φορές τον χρόνο διεξάγεται μια μικρή εξέταση στην τάξη που γίνεται μέσω Διαδικτύου, με ερωτήσεις τύπου πολλαπλής επιλογές (multiple choice). Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι τύπου pass/fail. Στους επιτυχόντες των εξετάσεων, εκδίδεται δίπλωμα για την κάθε ενότητα. Το συνολικό κόστος των εξέτασεων είναι €85 και περιλαμβάνει τα βιβλία του μαθητή καθώς και μια βαλίτσα κατά την εγγραφή του. Το μηνιαίο κόστος των διδάκτρων είναι €45.